1. Home
  2. مقالات مفید
  3. فواید گلیسیرین برای سلامت پوست، مو و ناخن

فواید گلیسیرین برای سلامت پوست، مو و ناخن

فواید گلیسیرین برای سلامت پوست، مو و ناخن

2024-08-19

گلیسیرین در واقع یک ماده بی رنگ است که فواید زیادی برای سلامت پوست، مو و ناخن دارد. همان طور که می دانید ما با محصولات زیادی روبه‌رو هستیم که حاوی گلیسیرین هستند. از صابون های حاوی گلیسیرین گرفته تا کرم ها که همگی دارای گلیسیرین هستند.

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین، به عنوان گلیسرول نیز شناخته می شود. ویژگی مهم گلیسیرین که به نام بی رنگ و مایع نیز شناخته می شود، این است که گفته می شود برای بسیاری از نقاط بدن انسان از سلامت پوست گرفته تا سلامت مو مفید است.

 فواید استفاده از گلیسیرین

از آن جایی که گلیسیرین به دلیل خاصیت حفظ رطوبت شناخته شده است؛ فواید زیادی برای پوست دارد.

گلیسیرین چیست؟

رطوبت بخشی

به لطف این ویژگی، گلیسرین پوست را مرطوب می کند و مخصوصا برای افرادی که پوست خشک دارند، مفید است. به دلیل خاصیت حفظ رطوبت، برای افرادی که مو و پوست سر خشک دارند نیز مفید است، و موها را بسیار سالم تر و درخشان تر نشان می دهد. با این کار دیگر لازم نیست که شما از مزوتراپی مو استفاده کنید.

ثابت کننده آرایش

هنگامی که قبل از آرایش به درستی استفاده شود، یک اثر ثابت کنندگی آرایش ایجاد می کند.

ضدعفونی کننده

از آن جایی که گلیسیرین خاصیت ضد عفونی کننده دارد، برای بسیاری از عفونت ها و زخم های پوست مفید است. به لطف این ویژگی، روند بهبود بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس را که اغلب تجربه می کنند، تسریع می کند.

تقویت ناخن ها

گلیسیرین اثر تقویتی روی ناخن ها دارد. این یک راه حل عملی برای کسانی است که اغلب ناخن هایشان شکسته می شود.

جلوگیری از ترک خوردن پوست

گلیسیرین از ترک خوردن لب ها جلوگیری می کند. به لطف خواص ضد عفونی کنندگی آن، از بهبود سریع زخم های روی پوست سر نیز پشتیبانی می کند. روند بهبود زخم هایی مانند آفت در دهان را نیز تسریع می کند.

 ضد آفتاب سوختگی

از آن جایی که گلیسیرین اثر یکسان کننده بر رنگ پوست دارد؛ در مبارزه با آفتاب سوختگی موثر است. افرادی که آرنج تیره دارند نیز می توانند از این ویژگی بهره مند شوند. علاوه بر تیره شدن روی آرنج، به نرم شدن پوست سفت شده آرنج و پاشنه پا و بازگرداندن آن ها به ظاهر سالم قدیمی کمک می کند.

خاصیت پاکسازی پوست

مشخص است که از گلیسیرین در پاکسازی گوش نیز استفاده می شود. هنگامی که گلیسیرین به طور منظم استفاده می شود، راه حلی برای مشکلات پوستی مانند پینه است که اغلب روی پاها تجربه می شوند.

چگونه از گلیسیرین استفاده کنیم؟

احتمالا با دیدن فواید گلیسیرین می خواهید فوراً از آن استفاده کنید. اما باید بدانید گلیسیرین کجا و چگونه استفاده می شود؟

استفاده گلیسرین به همراه گلاب

می توانید گلیسیرین را با گلاب مخلوط کرده و به پوست خشک خود بمالید. از این طریق می توانید از خواص فیکس کننده آرایش یا مرطوب کنندگی آن بهره مند شوید.

اگر قصد دارید از آن برای ناخن های خود استفاده کنید، می توانید گلیسیرین را با گلاب مخلوط کنید. گلیسیرین را به ناخن های خود بمالید یا با نگه داشتن ناخن ها در این مخلوط، آن ها را قوی تر کنید.

استفاده مخلوط با ژل آلوئه ورا

می توانید گلیسیرین را با ژل آلوئه ورا مخلوط کنید. به پوست سر یا قسمت های مختلف پوست خود بمالید تا از آسیب به پوست جلوگیری کند.

اگر قصد دارید از گلیسیرین برای تقویت موهای خود استفاده کنید، می توانید ابتدا موهای خود را مرطوب کنید. سپس گلیسیرین را به موهای مرطوب خود بمالید و ۵ دقیقه صبر کنید؛ سپس مانند همیشه موهای خود را بشویید و خشک کنید.

استفاده گلیسرین به همراه عسل

اگر قصد دارید از گلیسیرین برای ترک های لب استفاده کنید، آن را با مقدار کمی عسل مخلوط کنید. سپس مخلوط را به لب های خود بمالید، پس از مدتی صبر می توانید آن را به خوبی تمیز کنید.

در صورت استفاده برای زخم های دهان، می توانید گلیسیرین را به نصف لیوان آب آشامیدنی اضافه کنید و غرغره کنید. معروف است که برای تمیز کردن داخل گوش یک تا ۲ قطره داخل گوش می‌چکانید و سپس کثیفی آن را پاک می‌کنید.

گلیسیرین در بسیاری از محصولات موجود در بازار مانند شامپو، صابون، صابون مایع، کرم دست و بدن، ژل دوش و روغن مراقبتی جای خود را پیدا کرده است.

مضرات گلیسیرین کدامند؟

بعد از این همه اطلاعات، حتما به این نکته فکر کردید که پس گلیسیرین چه ضررهایی دارد؟ گلیسیرین جزء مایعات غیر سمی است، و به طور کلی آسیب جدی ایجاد نمی کند.

با این حال، هر کسی که برای اولین بار از گلیسیرین استفاده می کند باید به موارد زیر توجه کند:

آسیب جدی شناخته شده ای برای گلیسیرین وجود ندارد؛ اما اگر بعد از استفاده دچار خارش و قرمزی روی پوست خود شدید، بلافاصله مصرف گلیسیرین را متوقف کنید. پوست خود را تمیز کنید و در صورت ادامه، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت داشتن پوست آلرژیک، باید قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر گلیسیرین را مدت طولانی در خانه داشته اید و درب آن را باز کرده اید، ممکن است ساختار آن خراب شود؛ زیرا در تماس با هوا بوده است.

درب گلیسرین را پس از استفاده، محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. از گلیسیرین و فرآورده های گلیسیرین نباید زیاد و مکرر استفاده کنید، در غیر این صورت، منافذ پوست شما ممکن است مسدود شوند.

درنهایت

به یاد داشته باشید، زیاده روی در هر چیزی بد است. به همین دلیل است که حتما باید از گلیسیرین در حد اعتدال استفاده کنید.

نکته مهم: هرگز نباید گلیسیرین را در دمای بالا نگهداری کنید. نباید در زمانی که هوا بسیار گرم است از گلیسیرین استفاده کنید.

گردآوری توسط: کلینیک زیبایی باران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *